Κυρ. Μητσοτάκης: Γκάζι στις μεταρρυθμίσεις - Έτοιμη η Ελλάδα για το μεγάλο αναπτυξιακό άλμα

Κυρ. Μητσοτάκης: Γκάζι στις μεταρρυθμίσεις - Έτοιμη η Ελλάδα για το μεγάλο αναπτυξιακό άλμα

Γκάζι στις μεταρρυθμίσεις μετά την πανδημία ετοιμάζεται να «πατήσει» η κυβέρνηση με στόχο να καλυφθεί το επενδυτικό κενό που έχει διαμορφωθεί στη χώρα εξαιτίας της δεκαετούς κρίσης της ελληνικής οικονομίας. Όπως δήλωσε επίσης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη συζήτηση με τον CEO της Pfizer, Αλμπερτ Μπουρλά και τον Πρόεδρο του ΣΕΒ, Δημήτρη Παπαλεξόπουλο, στο πλαίσιο της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΒ, η χώρα είναι έτοιμη να κάνει το μεγάλο αναπτυξιακό άλμα και να υπάρξει οικονομική και κοινωνική πρόοδος.

Ο κ.Μητσοτάκης επεσήμανε πως οι συνθήκες είναι πλέον κατάλληλες για να μπορέσει η χώρα να κάνει το μεγάλο αναπτυξαικό άλμα προόδου, καθώς η ανάπτυξη που αναμένεται να καταγράψει η ελληνική οικονομία θα είναι ισχυρή και στόχος της κυβέρνησης είναι εντός του 2022 να καλύψει η χώρα το χαμένο έδαφος της πανδημίας και να αναπτυχθεί περισσότερο η χώρα.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε πως στόχος είναι η κάλυψη των ανισοτήτων και μίλησε για μια ανάπτυξη διαφορετικ;h.

«Η ανάπτυξη αυτή θα μετατρέπει σε πλεονεκτήματα την ψηφιακή επανάσταση και την προσαρμογή της οικονομίας σε χαμηλές εκπομπές άνθρακα, ενώ θα περιορίζει τις ανισότητες. Πιστεύω ότι σήμερα έχοντας αφομειώσει τα διδάγματα από το εξωτερικό, ξέρουμε ποια είναι τα θεμέλια που θα χτίσουμε την αναπτυξιακή μας δυναμική» σημείωσε ο κ.Μητσοτάκης.

Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός «όταν μας εμπιστεύτηκε ο ελληνικός λαός πριν σχεδόν δύο χρόνια είχαμε τρεις προκλήσεις. Πρώτον μια πολιτική με λιγότερους φόρους, με την πανδημία να αναδεικνύει ωστόσο την ανάγκη στήριξης της οικονομίας από το κράτος. Δεύτερη πρόκληση ήταν οι διαρθρωτικές αλλαγές, με μεταρρυθμίσεις που βελτιώνουν την ανταγωνιστικότητά μας και οδηγούν σε δίκαιη ανάπτυξη χωρίς ανισότητες. Προωθούμε μεταρρυθμίσεις που θα βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητά της χώρας και με το τέλος της πανδημίας θα πατήσουμε περισσότερο γκάζι, παρά φρένο. Η Τρίτη πρόκληση αφορούσε το τραπεζικό σύστημα, όπου το πρόβλημα των κόκκινων δανείων είναι πλέον λιγότερο οξύ σε σχέση με πριν δύο χρόνια».

Ο πρωθυπουργός επiσήμανε πως κοιτώντας μια δεκαετία μπροστά η Ελλάδα θα μπορέσει να καταγράψει βιώσιμους ρυθμούς ανάπτυξης και να αξιοποιήσει τα κατάλληλα χρηματοδοτικά εργαλεία.

Από τη μεριά του ο Άλμπερτ Μπούλα, CEO της Pfizer τόνισε πως η Ελλάδα μπορεί να κάνει τη διαφορά και σημείωσε πως η εταιρεία επέλεξε τη Θεσσαλονίκη γιατί υπάρχει τεράστια δεξαμενή εξειδικευμένων ανθρώπων και η χώρα φαίνεται πως έχει αλλάξει σελίδα.

Επισήμανε πως η χώρα μας αποτελεί κόμβο καινοτομίας για την Pfizer και τόνισε πως η επένδυση της εταιρείας «δεν ήταν κάποιο δώρο λόγω της καταγωγής μου, αλλά η Θεσσαλονίκη με την αξία της προσέλκυσε την επένδυση».

Ο ίδιος ανέφερε πως η Ελλάδα είναι ανάμεσα στις χώρες που σκοπεύουμε να αναπτύξουμε καινοτομίες μέσα από το hub που έχουμε δημιουργήσει, ενώ αναφερόμενος στην κυβέρνηση τόνισε πως «βγάζει τα εμπόδια για να πραγματοποιηθούν επενδύσεις»

Η συζήτηση μεταξύ του Προέδρου του ΣΕΒ , Δημήτρη Παπαλεξόπουλου, του πρωθυπουργού και του CEO της Pfizer συνεχίζεται.

Δείτε τη συζήτηση Κυρ. Μητσοτάκη με Α. Μπουρλά και Δ. Παπαλεξόπουλο