Με άδεια του 1978 για σηπτική δεξαμενή η πισίνα Κασσελάκη στις Σπέτσες
Πηγές υπ. Πολιτισμού

Με άδεια του 1978 για σηπτική δεξαμενή η πισίνα Κασσελάκη στις Σπέτσες

Κλιμάκιο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πειραιά και Νήσων μετέβη τη Δευτέρα (19/8) στην οικία του Στέφανου Κασσελάκη, στις Σπέτσες, πραγματοποιώντας έλεγχο για την πισίνα στην αυλή του σπιτιού. Κατά τον έλεγχο, ο μηχανικός έδειξε την άδεια του 1978 η οποία, όπως ισχυρίστηκε, αφορά σε κατασκευή σηπτικής δεξαμενής (βόθρος), όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Πολιτισμού.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, «ο μηχανικός ισχυρίζεται ότι αυτό το οποίο φαίνεται σήμερα ως πισίνα είναι η σηπτική δεξαμενή». Στο μεταξύ, επισημαίνεται πως «σε κάθε περίπτωση η άδεια του 1978 δεν μπορεί να ισχύει σχεδόν 50 χρόνια μετά. Το θεσμικό πλαίσιο για τις Σπέτσες τα τελευταία χρόνια έχει αναθεωρηθεί πλήρως».

Αναλυτικά όσα αναφέρουν οι πηγές του υπουργείου Πολιτισμού: «Κλιμάκιο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πειραιά και Νήσων μετέβη χθες, Δευτέρα 19 Αυγούστου, στην κατοικία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη, στις Σπέτσες. Ο μηχανικός έδειξε στους διενεργούντες τον έλεγχο άδεια του 1978, η οποία είχε δοθεί για κατασκευή σηπτικής δεξαμενής, δηλαδή βόθρου. Ο μηχανικός ισχυρίζεται ότι αυτό το οποίο φαίνεται σήμερα ως πισίνα είναι η σηπτική δεξαμενή. Σε κάθε περίπτωση η άδεια του 1978 δεν μπορεί να ισχύει σχεδόν 50 χρόνια μετά. Το θεσμικό πλαίσιο για τις Σπέτσες τα τελευταία χρόνια έχει αναθεωρηθεί πλήρως. Σε κάθε περίπτωση ο έλεγχος δεν έχει ολοκληρωθεί και βρίσκεται σε εξέλιξη».

Σε κάθε περίπτωση, ο έλεγχος βρίσκεται σε εξέλιξη.

Υπενθυμίζεται ότι ο Στέφανος Κασσελάκης είχε αναφέρει για την πισίνα στο εξοχικό του στις Σπέτσες ότι «καλλωπίστηκε παλαιότερη δεξαμενή νερού».

Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε απαντήσει στο δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», τονίζοντας αναφορικά με την πισίνα στις Σπέτσες πως «για την "πισίνα" (βάθους 1,40 μέτρων) του σπιτιού μου στις Σπέτσες, τον Μάιο του 2023 ζήτησα από τους μηχανικούς μου να υποβάλουν όλα τα σχετικά έγγραφα, ώστε να εκδοθούν όλες οι άδειες εργασιών ανακαίνισης του σπιτιού. Κατά τη διάρκεια τους, έγιναν παράλληλα και εργασίες καθαρισμού και αποκατάστασης του περιβάλλοντος χώρου (αυλής), στις οποίες αναδείχθηκε και καλλωπίστηκε παλαιότερη δεξαμενή νερού, η οποία υπήρχε για δεκαετίες στον ίδιο ακριβώς χώρο (όπως και πηγάδι). Χωρίς να γίνει ΚΑΜΙΑ ΕΚΣΚΑΦΗ».