Π. Μαρινάκης για ΣΥΡΙΖΑ: Προτείνει την εκ νέου χρεοκοπία της χώρας
Eurokinissi
Eurokinissi

Π. Μαρινάκης για ΣΥΡΙΖΑ: Προτείνει την εκ νέου χρεοκοπία της χώρας

Σκληρή κριτική στον τρόπο που πολιτεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Στέφανος Κασσελάκης άσκησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης ενόψει των επικείμενων ευρωεκλογών.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, δια του Προέδρου του, άγεται και φέρεται με ένα μανδύα life style και με επικοινωνιακά χαρακτηριστικά, αλλά στην πραγματικότητα προτείνει την εκ νέου χρεοκοπία της χώρας. Όταν ένα κόμμα, το οποίο μάλιστα δοκιμάστηκε και μας έφτασε στο χείλος της χρεοκοπίας, προτείνει σε κάθε συνέντευξη μέτρα τα οποία ξεπερνούν τα 10 με 15 δις ευρώ, σκεφτείτε ότι τα δύο τους προγράμματα είναι 45 δις για μια τετραετία…», ανέφερε σε συνέντευξή του στον Real FM o Παύλος Μαρινάκης.

«Ο 13ος και ο 14ος μισθός, αντικειμενικά είναι αυτά, δηλαδή προκύπτουν από τον προϋπολογισμό του κράτους και είναι επιπλέον 2,2 δις τον χρόνο, άρα 8,8 δις. Και το 5% παραπάνω για την υγεία του Α.Ε.Π. -και είναι μια διαίρεση αυτό- είναι αντικειμενικό, είναι 11 δις τον χρόνο, τόσο είναι το 5% του Α.Ε.Π.. Επί τέσσερα χρόνια, 44 δις. Αυτό είναι εμπαιγμός. Αυτό είναι «τάζω στους πολίτες με λεφτά που δεν υπάρχουν, μόνο και μόνο για να γίνω αρεστός». Κάποτε, που δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι μπορεί και να χρεοκοπήσουμε, αυτά «περνούσαν». Τώρα αυτά δεν «περνάνε».

Και κάνουν μόνο κακό και στους ίδιους που τα προτείνουν και στον δημόσιο διάλογο. Άρα, σε αυτό το σκέλος της κριτικής, απλά γυρίζουμε την πλάτη και υπενθυμίζουμε ότι το γεγονός ότι η χώρα μας έγινε ξανά μια κανονική χώρα, που δεν απειλείται με χρεοκοπία και έχει ρυθμούς ανάπτυξης και μειώνει το χρέος της, δεν είναι δεδομένο. Είναι μια κατάκτηση της χώρας, που δεν πρέπει να τη διακινδυνεύσουμε ξανά», πρόσθεσε ο κ. Μαρινάκης.

Για την κατηγορία περί «αλαζονείας του 41%», σχολίασε: «Το βράδυ των εκλογών του Ιουνίου, όταν εν τοις πράγμασι έλαβε μια νέα ισχυρή εντολή να κυβερνηθεί η χώρα με αυτοδυναμία, τι είπε ο Πρωθυπουργός; Ότι το 41% είναι μια ισχυρή εντολή, μια τιμητική εντολή από τους πολίτες, αλλά σε καμία περίπτωση λευκή επιταγή. Οι ίδιοι, οι οποίοι συνεχώς κρούουμε τον κώδικα του κινδύνου ότι αυτά όλα είναι προσωρινά, η στήριξη των πολιτών επαναβεβαιώνεται μέρα με τη μέρα, είμαστε εμείς. Ξέρετε, όμως, τι είναι πολύ αλαζονικό; Είναι αλαζονικό να προσβάλεις στην πραγματικότητα τη λαϊκή ετυμηγορία. Το 41%, ναι, δεν είναι λευκή επιταγή, αλλά είναι η ετυμηγορία των πολιτών. Δεν προέκυψε από κλήρωση, δεν φύτρωσε από κάπου, δεν επιβλήθηκε.

Προσέξτε. Η αλαζονεία του 41% ως αφήγημα, νομίζω ότι ισχύει ανάποδα. Αλαζονικό ξέρετε τι είναι; Να μην έχεις εκλεγεί ούτε βουλευτής και να παλεύεις να φτάσεις τα ποσοστά της συντριβής σου -γιατί αυτός είναι ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ- και να λες με υπερβάλλουσα αλαζονεία ότι θα γίνεις αυτοδύναμος Πρωθυπουργός και να μοιράζεις Υπουργεία ή -γιατί άκουσα και τον κ. Ανδρουλάκη- να λες ότι δεν έχει νομιμοποίηση και πρέπει να φύγει ο Πρωθυπουργός που, μετά από τέσσερα δύσκολα χρόνια, μεγάλες επιτυχίες και πράγματα που πρέπει να γίνουν ακόμα, πήρε μεγαλύτερο ποσοστό από τους πολίτες, το οποίο προφανώς θα επαναξιολογηθεί. Και να έρχεται κάποιος, ο οποίος παλεύει να πάρει τη δεύτερη θέση -και καλά κάνει και ο καθένας θα αξιολογηθεί- και να λέει ότι ο Πρωθυπουργός αυτός δεν έχει νομιμοποίηση.

Θεωρώ ότι είναι βαριά προσβλητική η ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ κυρίως και δευτερευόντως του ΠΑΣΟΚ, έναντι των πολιτών. Προσβάλλουν τους ψηφοφόρους και αυτό δεν μπορούμε να το αφήνουμε. Δηλαδή, βάζουμε μια ταμπέλα «αλαζονεία» και η πραγματικότητα είναι ότι είναι βαθιά αλαζονικοί οι ίδιοι.

Για το μήνυμα των ευρωεκλογών: Εμείς απλά σηκώσαμε το γάντι. Και η απάντηση σε αυτό το οποίο με ρωτήσατε -το οποίο είναι πολύ λογικό και επίκαιρο ενόψει των εκλογών - έχει δύο επιμέρους απαντήσεις. Η πρώτη έχει να κάνει με το γεγονός ότι η πρόσφατη ιστορία των τελευταίων 10-15 ετών απέδειξε ότι η ψήφος διαμαρτυρίας δεν έλυσε ποτέ κανένα πρόβλημα, μάλλον δημιούργησε περισσότερα.

Γιατί ένα είδος ψήφου διαμαρτυρίας, προϊόν δικαιολογημένης αγανάκτησης, ήταν και πολλά εκλογικά αποτελέσματα των προηγούμενων ετών –και κυρίως η κοσμογονία που έγινε το 2012, το αποτέλεσμα του 2015, ο κόσμος ήταν οργισμένος, απογοητευμένος, δυσαρεστημένος και κάποιοι εκμεταλλεύτηκαν αυτή την αγανάκτηση.

Αλλά, στο τέλος της ημέρας είδαμε ότι δεν λύθηκε κανένα πρόβλημα, το αντίθετο. Και το δεύτερο που θέλω να σας πω, είναι ότι υπάρχει και το μήνυμα σταθερότητας. Και σταθερότητα δεν σημαίνει στασιμότητα, σημαίνει περαιτέρω πρόοδος και ακόμα πιο μεγάλες τομές. Γιατί σας παρέθεσα μια σειρά από ρήξεις, τις οποίες και εμείς οι ίδιοι έπρεπε να κάνουμε, ακόμα και με περιπτώσεις πολλές φορές εσωτερικών αντιδράσεων.

Για παράδειγμα, στο πως θα επιλέγονται οι διοικήσεις των Οργανισμών, ή στο ότι - ήταν δυσάρεστο για μένα ως ελεύθερο επαγγελματία– να τεκμηριώσω γιατί πρέπει να αντιμετωπιστεί η φοροδιαφυγή. Και γι΄ αυτό και βάλαμε και συγκεκριμένα φίλτρα και εξαιρέσεις, αλλά ήταν και μια πραγματικότητα ότι η χώρα ήταν πρωταθλήτρια στη φοροδιαφυγή. Έχουμε να κάνουμε πολλά περισσότερα τα επόμενα τρία χρόνια. Άρα, το μήνυμα που πρέπει να εκπέμψει αυτή η κάλπη, είναι ότι η χώρα δεν θα γυρίσει πίσω.

Η χώρα δεν έχει περιθώριο ξανά να γυρίσει πίσω, στην πλειοδοσία, στο «η Κυβέρνηση δίνει 5, εγώ δίνω 20 και ο άλλος δίνει 30». Η Κυβέρνηση δίνει αυτά που δίνει, γιατί είναι από το υστέρημα των Ελλήνων φορολογουμένων, μεγαλώνει την πίτα για να δώσει περισσότερα, έχει ένα οδικό χάρτη για το πως θα τα δώσει και έχει και παραδοτέα. Προφανώς έχει και λάθη. Αυτά για να διορθωθούν, πρέπει να μην γκρεμίσουμε αυτά που ήδη έχουμε χτίσει.