Ταξίδια μήνυμα σε Πούτιν, στην Αθήνα ο Σόλτς
Eurokinissi
Eurokinissi
Κυρ. Μητσοτάκης

Ταξίδια μήνυμα σε Πούτιν, στην Αθήνα ο Σόλτς

Τρία ταξίδια με ιδιαίτερη σημασία προετοιμάζει το Μέγαρο Μαξίμου σε μία εξαιρετικά ευαίσθητη χρονική συγκυρία. Με την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία να μαίνεται και την Μόσχα να επιμένει στον αναθεωρητισμό της , ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρεθεί σε δύο χώρες με ξεχωριστό ενδιαφέρον.

Τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου και την Τρίτη 1 Νοεμβρίου ο Έλληνας πρωθυπουργός θα ταξιδέψει σε Εσθονία και Λιθουανία αντίστοιχα. Δύο κράτη μέλη του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαικής Ένωσης που παρακολουθούν με αγωνία την πορεία του κ.Πούτιν στην Ουκρανία.

Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι τόσο η Εσθονία, όσο και η Λιθουανία έχουν σύνορα με τη Ρωσία γι' αυτό και ο αντίκτυπος της επίσκεψης Μητσοτάκη είναι βέβαιο ότι θα φτάσει μέχρι και την Μόσχα. Ο πρωθυπουργός αναμένεται να καταδικάσει εκ νέου την τακτική Πούτιν και να επιμείνει στην ανάγκη η Ευρώπη να απαντήσει ενιαία τόσο στον αναθεωρητισμό του Κρεμλίνου, όσο και στην ενεργειακή κρίση που το ίδιο προκάλεσε. 

Η διεθνής παρουσία όμως του Κυριάκου Μητσοτάκη θα συνεχιστεί. Όπως έχει ήδη αποκαλύψει το liberal.gr το διήμερο 7-8 Νοεμβρίου θα επισκεφτεί την Αίγυπτο και πιο συγκεκριμένα το Σαρμ Ελ Σεΐχ για να συμμετάσχει στη διάσκεψη για την κλιματική αλλαγή που διοργανώνει ο ΟΗΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες στο περιθώριο των εργασιών ο κ.Μητσοτάκης θα έχει τετ α τετ με Ευρωπαίους αξιωματούχους και όχι μόνο με βασικό θέμα τις τουρκικές προκλήσεις. Με φόντο μάλιστα το δήθεν τουρκολιβυκό μνημόνιο ενδέχεται να συναντηθεί και με υψηλόβαθμους αξιωματούχους της Αιγύπτου.

Στόχος της Ελλάδας είναι από την μία η διεθνοποίηση του τουρκικού αναθεωρητισμού και από την άλλη η ενίσχυση των διεθνών συμμαχιών της χώρας μας. 

Στο πλαίσιο αυτό ιδιαίτερη σημασία έχει το ταξίδι εξπρές του Ολαφ Σολτς στην Αθήνα την Πέμπτη , στο πρώτο του ταξίδι στην ελληνική πρωτεύουσα με την ιδιότητα του καγκελαρίου. Πρόκειται για μία εφόλης της ύλης συνάντηση με την ενέργεια , τον πόλεμο στην Ουκρανία, την  Τουρκία και τις οικονομικές σχέσεις Ελλάδας Γερμανίας να βρίσκονται στο επίκεντρο των συζητήσεων.