Macro στοιχεία και μετοχές τεχνολογίας «βύθισαν» τις αγορές στην Ασία
(AP Photo/Vincent Yu)
(AP Photo/Vincent Yu)

Macro στοιχεία και μετοχές τεχνολογίας «βύθισαν» τις αγορές στην Ασία

Η ανακοίνωση για τα εταιρικά αποτελέσματα των Tesla και Alphabet παρέσυραν τις μετοχές τεχνολογίας και ηλεκτροκίνητων οχημάτων, βυθίζοντας τις ασιατικές αγορές σε συνδυασμό με τα macro στοιχεία σε Ιαπωνία και Αυστραλία.

Alphabet και Tesla ανακοίνωσαν τα κέρδη τους για το δεύτερο τρίμηνο, με την Tesla να υπολείπεται των εκτιμήσεων.

Ο δείκτης Hang Seng υποχώρησε κατά 1,04% μετά τα κέρδη που κατέγραψε την Τρίτη, ενώ ο CSI 300 της ηπειρωτικής Κίνας υποχώρησε στο 0,72%. Οι μετοχές των εταιρειών ηλεκτροκίνητων οχημάτων Nio και Li Auto υποχώρησαν κατά 4%, ενώ η Xpen έχασε πάνω από 3%.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το Reuters, η Foxconn στην Ταϊβάν θα επενδύσει 1 δισεκατομμύριο γουάν (138 εκατομμύρια δολάρια) για μια νέα επιχειρηματική έδρα στην Κίνα, ανέφερε το Reuters. 

Ο Nikkei της Ιαπωνίας υποχώρησε κατά 1,11%, παρασυρόμενος από τις μετοχές των επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας και των ακινήτων, ενώ ο ευρύτερος δείκτης Topix σημείωσε πτώση 1,42%. Τα έκτακτα στοιχεία από την au Jibun Bank έδειξαν ότι η επιχειρηματική δραστηριότητα της χώρας επέστρεψε στην ανάπτυξη.

O δείκτης PMI της Ιαπωνίας για τον Ιούλιο διαμορφώθηκε στο 52,6, από 49,7 τον Ιούνιο KAI ήταν «ενδεικτικό της σταθερής ανάπτυξης» μεταξύ των ιαπωνικών επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα, σύμφωνα με την έκθεση.

O Kospi της Νότιας Κορέας σημείωσε πτώση 0,56%, ενώ ο Kosdaq της μικρής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο 0,26%.

Η Samsung Electronics σημείωσε βουτιά 1,91%, καθώς η νοτιοκορεατική εταιρεία ηλεκτρονικών ειδών εξακολουθεί να δίνει μάχη με την απεργία του μεγαλύτερου συνδικάτου εργαζομένων της, με τις συνομιλίες της Τρίτης να μην αποδίδουν αποτελέσματα

Το Reuters ανέφερε ότι ο «κολοσσός των τσιπ Nvidia ενέκρινε τα τσιπ της Samsung για χρήση σε έναν επεξεργαστή για την αγορά της Κίνας.

Ο αυστραλιανός δείκτης S&P/ASX 200 υποχώρησε κατά 0,12%, αφού η χώρα είδε τη δραστηριότητα του ιδιωτικού τομέα να επεκτείνεται με βραδύτερο ρυθμό τον Ιούλιο, με τον σύνθετο δείκτη διευθυντών αγορών να πέφτει σε χαμηλό έξι μηνών στο 50,2 έναντι 50,7 τον Ιούνιο, σύμφωνα με την Juno Bank.