Νέα υψηλά για την ισοτιμία ευρώ - δολαρίου στα 1,2350   

Νέα υψηλά για την ισοτιμία ευρώ - δολαρίου στα 1,2350   

 
Το  ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα δοκίμασε νωρίτερα το επίπεδο του 1,2350 απέναντι στο δολάριο, το υψηλότερο από το 2018, καθώς περιορίζεται το αγοραστικό ενδιαφέρον για αμερικανικά δολάρια έως νόμισμα - καταφύγιο.

Οι Δημοκρατικοί προηγούνται στις ειδικές εκλογές της πολιτείας της Georgia, ανοίγοντας την πόρτα και την προοπτική διεύρυνσης των πακέτων στήριξης της αμερικανικής οικονομίας.  Το αμερικανικό νόμισμα βρίσκεται υπό πίεση παρά τις οριακά καλύτερες αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων .


Οι Δημοκρατικοί αναμένεται να εξασφαλίσουν τον έλεγχο της γερουσίας, επιτρέποντας στον εκλεγμένο Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να δώσει περισσότερα κίνητρα οικονομικής τόνωσης, ενώ η λεπτή πλειοψηφία - 51 έως 50 - χάρη στην δεσμευτική αρχή του εκλεγμένου αντιπροέδρου Καμάλα Χάρις - δεν επαρκεί για φιλικές μεταρρυθμίσεις στην αγορά σύμφωνα με αναλυτές. 


Η νέα αυτή ολίσθηση του αμερικανικού νομίσματος ήταν κάτι που αναμενόταν, καθώς η σταθεροποίηση των αγορών και  τα νέα πακέτα οικονομικής στήριξης, μειώνουν την διάθεση τοποθετήσεων στο αμερικανικό δολάριο ως νόμισμα καταφύγιο.


Από την άλλη δεν αναμένουμε ιδιαίτερα μεγάλη ένταση σε αυτήν την διολίσθηση καθώς η αύξηση των αποδόσεων των κρατικών αμερικανικών ομολόγων αναμένεται να επαναφέρει κάποιους αγοραστές οι οποίοι επιθυμούν υψηλότερες αποδόσεις σε κρατικά ομόλογα.
Ήδη η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου ξεπέρασε το 1%, καθιστώντας το παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα λίγο πιο ελκυστικό σε όρους επιτοκιακής απόδοσης. Οι προοπτικές πρόσθετων κρατικών δαπανών από τις ΗΠΑ  σημαίνουν υψηλότερη έκδοση ομολόγων και πιθανώς και αύξηση των αποδόσεων.


Το ήπια ανοδικό κανάλι διατηρείται για την ισοτιμία η οποία διαπραγματεύεται πάνω από τους κινητούς μέσους όρους των 50, 100 και 200 ημερών. 


Το νέο υψηλό του 2021, το 1,2345 είναι το κοντινότερο  επίπεδο αντίστασης. Ακολουθείται από το 1,24 και από το 1,2555, που αποτελούν το υψηλότερο σημείο του 2018.


Στήριξη εντοπίζεται στα 1,2310 που αποτελεί την πρώην διπλή κορυφή, ακολουθούμενη από το 1,2275, υψηλό σημείο στα μέσα Δεκεμβρίου. Χαμηλότερα τα επίπεδα 1,2225 και 1,2210 είναι τα επόμενα σημεία στήριξης της ισοτιμίας.

Αποποίηση Ευθύνης
Το υλικό αυτό παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να εκληφθεί ως προσφορά, συμβουλή ή προτροπή για την αγορά ή πώληση των αναφερόμενων προϊόντων. Παρόλο που οι πληροφορίες που περιέχονται βασίζονται σε πηγές που θεωρούνται αξιόπιστες, ουδεμία διασφάλιση δίνεται ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς και δεν θα πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.