KAWACOM: Έρευνα, καινοτομία και… παράδοση για την ανάδειξη του πιο «πράσινου» καφέ

KAWACOM: Έρευνα, καινοτομία και… παράδοση για την ανάδειξη του πιο «πράσινου» καφέ

print_article
Οι Limited Edition Premier Cru καφέδες της Kawa Coffees από τη φάρμα Ipanema είναι αποτέλεσμα αυστηρών κανόνων συγκομιδής, νέων μοντέλων επεξεργασίας και ξήρανσης του καφέ, δημιουργώντας διαφορετικά προφίλ και γεύσεις.

Η αναζήτηση ποιοτικών ποικιλιών και μεθόδων επεξεργασίας καφέ δε σταματά ποτέ στην Kawacom. Οι άνθρωποί της εδώ και 22 χρόνια ταξιδεύουν και δοκιμάζουν συνεχώς απ’ όλες τις χώρες καλλιέργειας καφέ μοναδικές ποικιλίες, συνδυάζοντας την καινοτομία με την παράδοση και τις βιώσιμες καλλιέργειες με την ποιοτική απόλαυση.  Αυτό ακριβώς είναι η σειρά Limited Edition.

Οι Limited Edition Premier Cru καφέδες της Kawa Coffees από τη φάρμα Ipanema είναι αποτέλεσμα αυστηρών κανόνων συγκομιδής, νέων μοντέλων επεξεργασίας και ξήρανσης του καφέ, δημιουργώντας διαφορετικά προφίλ και γεύσεις.

Κεντρικό κομμάτι στη φιλοσοφία των Premier Cru είναι η καινοτόμος προσέγγιση στην έρευνα για την παραγωγή καφέδων υψηλής ποιότητας και βαθμολογίας.

Καλλιεργούνται σε μια έκταση 9.000 στρεμμάτων στην προστατευόμενη περιοχή στα όρη Mantiquieira της φάρμας Ipanema,  σε ένα αιωνόβιο αγρόκτημα με 32 λόφους και υψόμετρο από 1.000 έως 1.310 μέτρα με γόνιμα αργιλώδη εδάφη.

Το κλίμα στην οροσειρά Mantiquieira είναι ήπιο υποτροπικό με σταθερή συχνότητα βροχοπτώσεων που ανέρχεται σε 1.550 χιλιοστά το έτος και γόνιμο, αργιλώδες έδαφος.

Οι συνθήκες αυτές σε συνδυασμό με τις διαφορετικές όψεις του ήλιου, είναι ιδιαίτερα ευνοϊκές για την παραγωγή εξαιρετικών ποικιλιών Yellow Bourbon, Yellow Catuai και Red Acaia.

Οι μελέτες που διεξήγαγε η Ipanema και διήρκησαν περισσότερο από μια δεκαετία, απέδειξαν ότι τα αποτελέσματα αυτής της πρωτοποριακής προσέγγισης κατάφεραν να αποδώσουν τα μοναδικά και με μεγάλη ποικιλία χαρακτηριστικά του ιδιαίτερου αυτού εδάφους.

Επιπλέον, ο εξοπλισμός που χρησιμοποιήθηκε για το Premier Cru project είναι τελευταίας τεχνολογίας και αναπτύχθηκε ειδικά γι’ αυτό από μηχανικούς της Ipanema και του Κολομβιανού κατασκευαστή JM Estrada, που συνεργάστηκαν για περισσότερο από τρία χρόνια.

Για να μειωθεί η χρήση φυσικών πόρων επιλέχθηκαν τρία στάδια καθαρισμού, ένα σύστημα ταξινόμησης χρωμάτων, πιο αποτελεσματικό για τον διαχωρισμό διαφορετικών τύπων κερασιών καφέ και την ωρίμανσή τους και φυσικά, εξοπλισμός από ανοξείδωτο χάλυβα.

Για τις απαιτήσεις αυτού του project, η Ipanema δημιούργησε το Κέντρο Παρακολούθησης Περιβάλλοντος (Environment Monitoring Center).

Πρόκειται για ένα κέντρο διαχείρισης, ανάλυσης και παρακολούθησης παραγόντων που σχετίζονται με το νερό, το έδαφος, τη βλάστηση, το κλίμα και τα υπολείμματα. Απώτερος σκοπός είναι να επιτευχθεί η ισορροπία μεταξύ των συστημάτων γεωργικής παραγωγής και της διατήρησης των φυσικών πόρων.

 Γι’ αυτό και η Ipanema έχει δημιουργήσει και αναπτύσσει συνεχώς οκτώ επιπλέον project - κέντρα που επικεντρώνονται σε δύο βασικές γραμμές δράσεις: την έρευνα για τα συστήματα παραγωγής και το πρόγραμμα εργοστασίων νερού.

Επισκεφθείτε τώρα τον ιστότοπο της Kawacom Hellas, για να μάθετε περισσότερα για την «πράσινη» εταιρεία καφέ, αλλά και το eshop της Kawacom για να ζήσετε ιδιωτικές στιγμές απόλαυσης καφέ και να προμηθευτείτε εκλεκτές ποικιλίες και υπέροχα αξεσουάρ καφέ για εσάς ή την επιχείρησή σας.