Το 5ο μνημόνιο, η νέα τρόϊκα και ο «ανένδοτος»
Γιάνης Βαρουφάκης

Το 5ο μνημόνιο, η νέα τρόϊκα και ο «ανένδοτος»

«Έρχονται μέρες χαλεπές για το λαό και τη δημοκρατία» δηλώνει ο Γιάνης Βαρουφάκης και καλεί τον λαό σε «ενότητα και πάλη» καταγγέλλοντας την κυβέρνηση πως εξαπολύει «λάσπη» σε βάρος του μετά τις αποκαλύψεις του στη Βουλή για το 5ο μνημόνιο, την τρόικα και τη δεκάχρονη.... χρεοδουλοπαροικία.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης σε μια μακροσκελή ανάρτησή του υποστηρίζει πως η κυβέρνηση πετάει λάσπη σε βάρος έχοντας τρομάξει από την ομιλία του την Πέμπτη. Αυτή που πραγματοποίησε λίγο πριν μπει στο πλοίο για το ταξίδι στην Αίγινα. Και αφήνοντας αιχμές για σχέδιο καταγγέλλοντας ακόμη και τον Γιάννη Πλακιωτάκη κηρύσσει ανένδοτο καλώντας τους δημοκρατικούς πολίτες να βρίσκονται σε εγρήγορση.

Ενότητα και πάλη είναι σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΜεΡΑ 25 η απάντηση στη λάσπη στην κυβέρνηση και στην τρόικα που φέρνουν το 5ο Μνημόνιο και επιχειρούν να αποπροσανατολίσουν τον ελληνικό λαό με την υπόθεση της μετακίνησής  του στην Αίγνα και τη δικογραφία για την άρνησή του να ελεγχθεί από τους λιμενικούς

Σύμφωνα με τον Γιάνη Βαρουφάκη η 9η Απριλίου θεωρείται πλέον αποφράδα μέρα για τον ελληνικό λαό, σταθμός στην ιστορία της δεκάχρονης χρεοδουλοπαροικίας μας και ταυτόχρονα ημέρα που μια πανικόβλητη κυβέρνηση μετέτρεψε τη λάσπη από όπλο αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης σε όπλο κατά του ίδιου του κοινοβουλευτισμού.

Με λίγα λόγια ο πρώην υπουργός Οικονομικών δηλώνει πως όλα έγιναν για να φιμωθεί. Για όσα αποκάλυψε στη Βουλή, τα οποία και παραθέτει στην ανάρτησή του. Και αφήνει να εννοηθεί πως στήθηκε ένα ολόκληρο σχέδιο από την κυβέρνηση. Ως οι αποκαλύψεις να λοιδορηθούν.

Και πετώντας την μπάλα στην εξέδρα, μιλώντας για συνωμοσίες και άλλα τινά, επικαλούμενος ακόμη και το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος του 2015 επιδιώκει να εμφανίσει εαυτόν και πάλι ως διωκόμενο. Για μια ομιλία που ενδεχομένως αν δεν είχε μεταβεί στην Αίγινα και δεν έχει επικαλεστεί την ιδιότητα του βουλευτή για να αποφύγει τον έλεγχο εγκαλώντας και τον λιμενικό που δεν τον γνώρισε να μην γνώριζε κανείς ότι είχε γίνει