Βέβαιος για τη «ρωσική εμπλοκή» στις ΗΠΑ ο νέος αμερικανός πρέσβης στη Μόσχα

Βέβαιος για τη «ρωσική εμπλοκή» στις ΗΠΑ ο νέος αμερικανός πρέσβης στη Μόσχα

Η αμερικανική Γερουσία επικύρωσε την Πέμπτη τον διορισμό του επιχειρηματία και πεπειραμένου διπλωμάτη John Huntsman στη θέση του πρεσβευτή των ΗΠΑ στη Ρωσία, καλύπτοντας έτσι μια κρίσιμη θέση, την ώρα που συνεχίζονται και εντείνονται οι έρευνες για τη φερόμενη ρωσική προσπάθεια επηρεασμού του αποτελέσματος των αμερικανικών προεδρικών εκλογών του 2016.

Ο 57χρονος Huntsman έχει υπηρετήσει επί διαφόρων κυβερνήσεων: Ήταν ο πρεσβευτής της χώρας στην Κίνα επί των ημερών του Δημοκρατικού Barack Obama. Κατόπιν, είχε διεκδικήσει ανεπιτυχώς το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων ώστε να είναι ο υποψήφιος του κόμματος για την προεδρία το 2012.

Ο διορισμός του πρώην κυβερνήτη της πολιτείας της Γιούτα (δυτικές ΗΠΑ) εγκρίθηκε δια βοής από τη Γερουσία. Κατά τη διάρκεια της ακρόασης για την έγκριση του διορισμού του, ο Huntsman διαβεβαίωσε πως δεν έχει «καμιά αμφιβολία» ότι η Ρωσία αναμίχθηκε στην αμερικανική εκλογική διαδικασία του 2016, ενώ έκρινε επίσης ότι η Μόσχα συνεχίζει να «απειλεί τη σταθερότητα» στην Ευρώπη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ