Βίντεο: Ασθενής βγαίνει από ΜΕΘ και το ιατρικό προσωπικό χειροκροτεί

Βίντεο: Ασθενής βγαίνει από ΜΕΘ και το ιατρικό προσωπικό χειροκροτεί

Συγκινητικές είναι οι στιγμές ασθενών που μετά από πολυήμερη ανάρρωση εξέρχονται από ΜΕΘ υπό τα χειροκρότημα του ιατρικού προσωπικού, όπως στην περίπτωση ασθενούς στο Θριάσιο Νοσοκομείο. 

Συγκεκριμένα, βίντεο δείχνει τον πρώτο ασθενή με covid-19 που παίρνει εξιτήριο από ΜΕΘ στο Θριάσιο Νοσοκομείο.

Βγαίνοντας ο ασθενής στον διάδρομο του νοσοκομείου, γιατροί και νοσηλευτές ξεσπούν σε χειροκροτήματα, αναφωνώντας «Μπράβο, κύριε Γιώργο», ενώ και ο ίδιος χειροκροτεί και χαιρετά το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό κατά τη μεταφορά του σε θάλαμο

Το βίντεο ανήρτησε στον λογαριασμό του στο twitter και ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας. 

Ανάλογες σκηνές καταγράφηκαν και στο Βενιζέλειο νοσοκομείο στην Κρήτη, με την επιβάτιδα του κρουαζιερόπλοιου από την Αργεντινή που κέρδισε τη μάχη με τον κορονοϊό, να βγαίνει από τη ΜΕΘ και να γίνεται δεκτή με χειροκροτήματα από το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό.

«Η συγκίνηση είναι μεγάλη. Η πρώτη ασθενής μας με σοβαρή λοίμωξη από τον νέο κορονοϊό βγαίνει από τη ΜΕΘ και μεταφέρεται στην πνευμονολογική κλινική. Οι πιθανότητες ήταν συντριπτικά εναντίον της. Τα κατάφερε όμως χάρη στις προσπάθειες όσων διακρίνονται πίσω μου, των νοσηλευτών και των γιατρών της μονάδας και όλων των εργαζομένων στο νοσοκομείο, που με αυταπάρνηση και επαγγελματισμό, πρόσφεραν αυτό που πάντα δίνουν στους ασθενείς μας. Την ευκαιρία της επιβίωσης. Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους, αλλά και στον κρητικό λαό που από την πρώτη στιγμή έδειξε αλληλεγγύη σε μια ξένη γυναίκα που χρειαζόταν βοήθεια και δεν είχαμε σκηνές μισαλλοδοξίας και μισανθρωπισμού, που βλέπουμε δυστυχώς σε άλλες περιοχές του κόσμου. Το Βενιζέλειο παρότι δεν είναι νοσοκομείο αναφοράς, έδειξε ότι τα καταφέρνει στα δύσκολα. Ευελπιστούμε με μεγαλύτερη στήριξη να εχουμε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα», γράφει ο διευθυντής της ΜΕΘ Βενιζελείου, Ανέστης Κιούλπαλης.

Σημειώνεται πως κατά τη χθεσινή ενημέρωση του κ. Τσιόδρα για τον κορονοϊό, τα νέα που έρχονται από τα νοσοκομεία είναι ενθαρρυντικά, αφού τα κρούσματα που καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο ήταν 31, ενώ 16 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Ο αριθμός των διασωληνωμένων έχει υποχωρήσει στους 73, με τη μέση ηλικία του να είναι τα 68 έτη.