Ερωτήματα για το περιστατικό με τον 35χρονο ομογενή

Ερωτήματα για το περιστατικό με τον 35χρονο ομογενή

Καμία σχέση με τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου και της τελετής μνήμης για τους Έλληνες πεσόντες στο Αλβανικό Μέτωπο και έχουν ταφεί στο Στρατιωτικό Κοιμητήριο στους Βουλιαράτες της Β. Ηπείρου, ούτε με έπαρση της ελληνικής σημαίας,δεν φαίνεται να έχει το επεισόδιο με πρωταγωνιστή Έλληνα μειονοτικό που πυροβόλησε το πρωί στον αέρα αλλά και εναντίον περιπολικού της αλβανικής αστυνομίας.

Σύμφωνα με συγχωριανούς του χωρίς αφορμή το πρωί άρχισε τους πυροβολισμούς και κατόπιν στράφηκε και εναντίον των αστυνομικών που βρίσκονταν στην περιοχή καθώς το μεσημέρι επρόκειτο να γίνει η τελετή για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου.

Μάλιστα από γνωστούς εθνικιστικούς κύκλους στην Αλβανία επιχειρήθηκε να δοθεί η εντύπωση ότι υπήρχαν άλλα κίνητρα για το επεισόδιο και ότι ο συγκεκριμένος ομογενής ήρθε σε αντιπαράθεση με την αστυνομία επειδή σήκωσε την ελληνική σημαία στο χωριό ,την οποία σύμφωνα με τις ίδιες «πηγές» κατέβασε η αλβανική αστυνομία.

Όμως η πραγματική είδηση είναι ότι το επεισόδιο δεν έγινε για την ελληνική σημαία, καθώς όλο το χωριό των Βουλιαράτων αλλά και το κοιμητήριο ήταν σημαιοστολισμένο με ελληνικές σημαίες από το πρωί για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου και για την τελετή στην μνήμη των Ελλήνων πεσόντων.

Ν.Μ.