Ευρείας κλίμακας αντιτρομοκρατική επιχείρηση σε πέντε κρατίδια της Γερμανίας

Ευρείας κλίμακας αντιτρομοκρατική επιχείρηση σε πέντε κρατίδια της Γερμανίας

Photo by REUTERS/Axel Schmidt

Εφόδους σε κέντρο διαμονής προσφύγων και 12 σπίτια πραγματοποίησε σήμερα η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Γερμανίας, με σκοπό τη σύλληψη ατόμων που πιθανολογείται ότι έχουν σχέση με τη χρηματοδότηση τρομοκρατικών επιθέσεων.

Σύμφωνα με το Reuters, η αστυνομία πραγματοποίησε ελέγχους στις περιοχές της Θουριγγίας, της Σαξονίας, της Ρηνανίας Βεστφαλίας, της Βαυαρίας και του Αμβούργου, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κάποιος κίνδυνος για πραγματοποίηση επίθεσης.

Βασικός ύποπτος, σύμφωνα με τις γερμανικές Αρχές, είναι ένας 28χρονος Τσετσένος, ο οποίος φέρεται να σκόπευε να μεταβεί στη Συρία για να πολεμήσει στο πλευρό του ISIS. Τις κινήσεις του υπόπτου παρακολουθούσαν οι αρχές από το δεύτερο εξάμηνο του 2015.

Πάντως, ύποπτοι για χρηματοδότηση τρομοκρατικών ενεργειών θεωρούνται άλλοι 10 άντρες, καθώς και 3 γυναίκες, όλοι τσετσενικής καταγωγής.

Οι ύποπτοι κατοικούσαν στις περιοχές της Θουριγγίας, του Αμβούργου και του Ντόρτμουντ, ενώ έχουν κάνει αίτηση ασύλου στη χώρα. Οι ηλικίες τους κυμαίνονται μεταξύ 21 και 31 ετών.

Νωρίτερα μέσα στον μήνα, ένας Σύρος συνελήφθη ως ύποπτος ότι σχεδίασε μεγάλη επίθεση στο Βερολίνο. Ο άντρας βρέθηκε νεκρός στη φυλακή, ενώ οι Αρχές δήλωσαν ότι πρόκειται περί αυτοκτονίας.