Ευρωψηφοδέλτιο ΝΔ: Μια ενδιαφέρουσα περίπτωση

Ευρωψηφοδέλτιο ΝΔ: Μια ενδιαφέρουσα περίπτωση

Του Τάσου Ευαγγελίου

Εξαιρετικές είναι οι εντυπώσεις που άφησε η πρώτη ανακοίνωση ονομάτων που συμπεριλαμβάνονται στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας.

Πρόσωπα εγνωσμένου κύρους, επαγγελματίες με έργο στο πλούσιο βιογραφικό τους και άτομα που με δύναμη ψυχής αναδεικνύουν την ίδια την ιδέα της Ε.Ε.. Πρόσωπα που όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου θα ήθελαν στις τάξεις του.

Η ανακοίνωση των 15 προσώπων που επελέγησαν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να πλαισιώσουν το ευρωψηφοδέλτιο χαρακτηρίζουν την νοοτροπία και το σκεπτικό με το οποίο ο πρόεδρος της Ν.Δ. κινείται αναδεικνύοντας ανθρώπους που όλοι θέλουμε να δούμε είτε στην κεντρική πολιτική σκηνή είτε ως εκπροσώπους της Ελλάδας στο κέντρο των αποφάσεων, στις Βρυξέλλες.

Πρωταγωνιστές στο χώρο τους, πρωταγωνιστές της ίδιας της ζωής, άνθρωποι έτοιμοι να αγωνιστούν έχοντας τη δύναμη της θέλησης που απαιτείται προκειμένου να λάβουν μέρος στη μάχη που θα δοθεί στο Ευρωκοινοβούλιο. Ένα ευρωκοινοβούλιο που δείχνει να καλείται να αντιμετωπίσει πέραν των προβλημάτων των πολιτών και τις πιο επικίνδυνες μορφές λαϊκισμού.

Ο Καθηγητής Δημοσίου Δικαίου στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και δικηγόρος στο Λονδίνο, Παύλος Ελευθεριάδης, αλλά και ο πρέσβης ε.τ. Αλέξανδρος Μαλλιάς με μια τεράστια εμπειρία έχοντας περάσει από όλες σχεδόν τις διπλωματικές θέσεις δηλώνουν έτοιμοι να αγωνιστούν για τις πραγματικές αξίες της Ευρώπης. Για την επανάσταση του αυτονόητου

Λευτέρης Βαρουξής, Κώστας Δέρβος, Νικόλαος Δούκας, Θοδωρής Καλαμποκης, Γιώργος Σταύρος Κρεμλής, Ελισάβετ Κυρίτση, Μιχαή Μασουράκης, Δημήτρης Μελάς, Γιάννης Πάιδας, Ελένη Παναγιωταρέα, και Κλεοπάτρα Σαραντάκου Βογιατζάκη αποτελούν μέλη πλέον μια ισχυρής ομάδας έτοιμης να διεκδικήσει ένα καλύτερο μέλλον από οποιαδήποτε θέση χρειαστεί.

Όπως και η Καλυψώ Γούλα η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος του δημοτικού Συμβουλίου της Θεσσαλονίκης, που έσπευσε να προστατεύσει τον Γιάννη Μπουτάρη όταν δέχθηκε την ανοίκεια επίθεση από ακραίους.

Όπως ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος ένα πρόσωπο που αποτυπώνει σε όλη της την έννοια τη φράση δύναμη ψυχής. Ο άνθρωπος που έγινε ο πρώτος αριστούχος μαθητής που παρήλασε με αναπηρικό καροτσάκι ως σημαιοφόρος και ο οποίος συντάσσεται στον αγώνα της Ν.Δ. για μια καλύτερη Ευρώπη και για μια καλύτερη Ελλάδα.

Θα ακολουθήσουν και άλλες ανακοινώσεις για το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ.. Η πρώτη άφησε εντυπώσεις που μένουν.

Επιχειρείται η αλλαγή σελίδας που οι πολίτες αναζητούν σε κάθε εκλογική αναμέτρηση. Στο χέρι τους να το επιβεβαιώσουν και στην κάλπη.