Financial Times: Η καταδίκη Γεωργίου «προσπάθεια ξεπλύματος της κυβέρνησης Καραμανλή»

Financial Times: Η καταδίκη Γεωργίου «προσπάθεια ξεπλύματος της κυβέρνησης Καραμανλή»

«Εξόχως ανησυχητική» χαρακτηρίζουν οι Financial Times, για μια ακόμη φορά, την καταδίκη του πρώην διοικητή της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου. «Ο κ. Γεωργίου, - πρώην στέλεχος του ΔΝΤ και, κατά συνέπεια, μέλος μιας μισητής διεθνούς ελίτ τεχνοκρατών- αποτελεί ένα βολικό εξιλαστήριο θύμα για τις αποτυχίες της πολιτικής τάξης της Ελλάδας», σημειώνει η εφημερίδα στο άρθρο γνώμης που δημοσιοποιήθηκε χθες.

«Η ασυνήθιστη απόφαση απόδοσης κατηγοριών σε βάρος του κ. Γεωργίου μετά την αθώωσή του μοιάζει περισσότερο σαν μια ενορχηστρωμένη προσπάθεια "ξεπλύματος" της κυβέρνησης Καραμανλή, της περιόδου 2004-''09, στη θητεία της οποίας καταγράφηκαν οι μεγαλύτερες υπερβάσεις σε επίπεδο δανεισμού, την ώρα που χειραγωγούνταν τα στοιχεία. Εκτιμάται δε ευρέως ότι η σκληροπυρηνική αριστερή κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα βρίσκεται σε επικοινωνία και έχει την ανοχή υποστηρικτών του Καραμανλή», τονίζουν επίσης οι FT.

Υπενθυμίζεται ότι η βρετανική εφημερίδα έχει ασχοληθεί συστηματικά με τη συγκεκριμένη υπόθεση, ειδικά μετά την ανακοίνωση της καταδικαστικής απόφασης, την οποία και έχει χαρακτηρίσει ως «φάρσα». Μάλιστα, την περασμένη εβδομάδα, ο ίδιος ο κ. Γεωργίου είχε δηλώσει προς αυτήν ότι εμμένει στις αποφάσεις και τις ενέργειές του και πως αν χρειαζόταν, θα έπραττε ακριβώς κατά τον ίδιο τρόπο: «Θα υπερασπιζόμουν και θα εφάρμοζα την αρχή ξανά σήμερα δίχως δισταγμό και το ίδιο θα έπρεπε να κάνει κάθε επικεφαλής μίας στατιστικής αρχής», εόχε πει χαρακτηριστικά.

 

Φωτογραφία: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Financial_Times_corporate_logo_(no_background).svg