J. Cl. Junker: Αδιανόητο να βγει η Ιταλία από το ευρώ

J. Cl. Junker: Αδιανόητο να βγει η Ιταλία από το ευρώ

H Ιταλία βρίσκεται στο δρόμο της ανάκαμψης και είναι αδιανόητο ότι θα μπορούσε να αφήσει το ευρώ, υποράμμισε ο Jean-Claude Juncker στην εφημερίδα La Repubblica.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Reuters, ο J. Cl. Juncker είπε ότι δεν έχει δει ακόμα τα έγγραφα σχετικά με την κατάσταση της ιταλικής οικονομίας που παρουσίασε χθες η ιταλική κυβέρνηση, όμως «οπωσδήποτε η δέσμευση της κυβέρνησης κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση», τόνισε.

Χθες η Ρώμη ενέκρινε έκτακτα μέτρα για μείωση του ελλείμματος φέτος, όπως είχε υποσχεθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ο J. Cl. Juncker, ωστόσο πρόσθεσε ότι μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα η Ιταλία θα πρέπει «αποφασιστικά» να προχωρήσει σε μεταρρύθμιση των δημόσιων οικονομικών της, και ιδίως του τεράστιου χρέους της.

«Εν τω μεταξύ, ας πούμε ξεκάθαρα ότι αποκλείω την έξοδο της Ιταλίας από το ευρώ», συμπλήρωσε ο J. Cl. Juncker.

Ο ίδιος δήλωσε ότι εκτιμά τις προσπάθειες της Ρώμης για την αντιμετώπιση της τραπεζικής κρίσης που πλήττει τη χώρα. «Θέλουμε το ιταλικό τραπεζικό σύστημα να βγει από αυτή τη δύσκολη περίοδο ισχυρότερο και πιο σταθερό», τόνισε.

Ερωτηθείς αν εμπιστεύεται τον πρόεδρο Donald Trump ή αν φοβάται από τις ενέργειές του, ο κ. Juncker επεσήμανε πως βλέπει τον κ. Trump με «αυξανόμενη καλοσύνη». «Νομίζω πως αρχίζει να αισθάνεται την ανάσα της ιστορίας», συμπλήρωσε.

Φωτογραφία: Sooc