Κατρούγκαλος και Αποστόλου προαναγγέλλουν συνάντηση με αγρότες

Κατρούγκαλος και Αποστόλου προαναγγέλλουν συνάντηση με αγρότες

Σε διπλή επίθεση «φιλίας» προχωρούν τώρα, μέσω της Βουλής, τόσο ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος όσο και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελος Αποστόλου.

Ο κ. Κατρούγκαλος μιλώντας στην επίκαιρη επερώτηση του ΠΑΣΟΚ για το αγροτικό τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει ήδη πάρει μηνύματα και προτάσεις από τα μπλόκα και τους περιμένει να συζητήσουν. «Η μόνη προϋπόθεση είναι να καθίσουμε απέναντι και να τους κοιτάμε στα μάτια», είπε χαρακτηριστικά και προανήγγειλε ότι την ερχόμενη εβδομάδα δεν αποκλείεται να υπάρξει σχετική συνάντηση.

Παράλληλα, ενόψει ενός ραντεβού (;) αλλά και των κινητοποιήσεων στην Αθήνα τους χαρακτήρισε «όχι μόνο συμμάχους αλλά και συνεργάτες για το νέο μοντέλο ανάπτυξης, για την ανοικοδόμηση της νέας Ελλάδας»! Ο ίδιος, πάντως, επιχείρησε να αποπροσανατολίσει, μια και υποστήριξε ότι οι αγρότες διαμαρτύρονται διότι «για δεκαετίες στην περιφέρεια το χώμα πετρώνει και τα χωριά ερημώνουν»! Κατήγγειλε, δε, ότι εδώ και χρόνια «υπήρχε πάρτυ για να πλουτίζουν οι λίγοι και οι πολλοί ίσα ίσα να ζουν». «Προσπαθούμε να μοιράσουμε μια πίτα μικρότερη, να δείξουμε εύνοια στους πιο αδύναμους. Μας παρέδωσαν μια Ελλάδα τέσσερις φορές φτωχή από ότι ήταν το 2010», κατέληξε ο Γ. Κατρούγκαλους.

Λίγο νωρίτερα, ο Ευάγγελος Αποστόλου από το βήμα της Βουλής τόνισε ότι στον «διάλογο με τον Πρωθυπουργό θα λειανθούν πολλά ζητήματα που έχουν προκύψει», υπογραμμίζοντας ότι «ο διάλογος είναι στο DNA μας». «Πάντα τους περιμένει ο Πρωθυπουργός και πολύ σύντομα θα τους δει», είπε χαρακτηριστικά. Υπενθύμισε, ακόμα, ότι «οι αγρότες γνωρίζουν πως βάζουμε τάξη. Πληρώσαμε 1,2 δισ. ευρώ και 800 εκατ. εκκρεμούν, ενώ για πρώτη φορά δεν επιβλήθηκε το καθιερωμένο πρόστιμο των 350 εκατ. για τους βοσκοτόπους».

Αλέξανδρος Διαμάντης