"Κόντρα" Δήμου Αθηναίων - ΕΟΤ για έκταση στο λόφο του Φιλοπάππου

"Κόντρα" Δήμου Αθηναίων - ΕΟΤ για έκταση στο λόφο του Φιλοπάππου

Περιουσία του θεωρεί ο δήμος Αθηναίων το τουριστικό περίπτερο και τη γύρω του έκταση στον λόφο του Φιλοπάππου, το οποίο εκμεταλλεύεται γνωστή εταιρία. Ο δήμαρχος Γιώργος Καμίνης, υπέγραψε σήμερα τις σχετικές αιτήσεις προς το κτηματολόγιο και το υποθηκοφυλακείο.

Το θέμα συζητήθηκε κατόπιν σχετικού αιτήματος που είχε καταθέσει σε προηγούμενη συνεδρίαση η παράταξη «Ανοιχτή Πόλη». Ο επικεφαλής της, Ρήγας Αξελός, είχε προειδοποιήσει στην αρχή της συζήτησης, ότι αν η διοίκηση του δήμου δεν μετέγραφε στην περιουσία του στο κτηματολόγιο και στο υποθηκοφυλακείο την έκταση αυτή, η οποία όπως είπε, ανέρχεται συνολικά σε 13 στρέμματα, η παράταξή του θα προέβαινε σε ενέργειες για τον καταλογισμό ευθυνών. Επίσης είχε επιρρίψει ευθύνες διαχρονικά στις διοικήσεις του δήμου, και είχε καταγγείλει ότι την έκταση προσπαθεί να την υφαρπάξει ο ΕΟΤ, επισημαίνοντας παράλληλα τον κίνδυνο να περάσει στο λεγόμενο «υπερταμείο» για τη δημόσια περιουσία.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Αθήνα Μπορείς», Άρης Σηλιωτόπουλος, επισήμανε ότι σε μια άλλη αντιπαράθεση ΕΟΤ - δήμου επί δημαρχίας Ν. Κακλαμάνη, το αποτέλεσμα ήταν να παραμένουν έκτοτε κλεισμένα τα τουριστικά περίπτερα στον Λυκαβηττό και ο «Λουμπαδιάρης» - κάτι που όπως είπε, δεν πρέπει να συμβεί και σ' αυτήν την περίπτωση.

Από την παράταξη «Αθήνα πόλη της ζωής μας», ο δημοτικός σύμβουλος, Νίκος Βαφειάδης, τόνισε ότι η έκταση του πάρκινγκ του τουριστικού περιπτέρου, έχει εγγραφεί στο κτηματολόγιο ως περιουσιακό στοιχείο του δήμου, επί δημαρχίας Κακλαμάνη.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ