Με μικρά κέρδη έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές

Με μικρά κέρδη έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές

Σημειώνοντας άνοδο έκλεισαν τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τρίτη καθώς οι επενδυτές βρίσκονται εν αναμονή της ανακοίνωσης των στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κέρδισε 0,49%. Ο Dax κατέγραψε άνοδο 0,57%, ο CAC κέρδισε 0,80% και ο FTSE 0,18%.

Με απώλειες έκλεισε η αγορά του Μιλάνο, με πτώση 0,38%.

Η άνοδος στις μετοχές που σχετίζονται με την ενέργεια και ειδικά με το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο σημειώνεται σε μια χρονική στιγμή που οι ανησυχίες για την προμήθεια φυσικού αερίου έχουν κορυφωθεί, λόγω της διακοπής της ροής του Nord Stream 1 από τη Ρωσία προς τη Γερμανία, λόγω ετήσιας συντήρησης. Φοβίες εκφράζονται ότι η ρωσική πλευρά θα καθυστερήσει πολύ να επανατροφοδοτήσει τη Γερμανία ή θα διακόψει πλήρως την παροχή.

Οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου αν και κινούνται με πτώση  άνω του 2%, εξακολουθούν να παραμένουν πάνω από τα 101 δολάρια το βαρέλι, ενώ η τιμή για το φυσικό αέριο βρίσκεται στα 173 ευρώ η μεγαβατώρα.

Σε ό,τι αφορά τα νομίσματα, συνεχίζεται η υποχώρηση του ευρώ ως προς το δολάριο, με αποτέλεσμα η ισοτιμία να έχει διαμορφωθεί σε 1,001 δολάριο/ ευρώ.