A. Merkel: Το κλείσιμο το συνόρων θα είχε ολέθριες συνέπειες για την ΕΕ

A. Merkel: Το κλείσιμο το συνόρων θα είχε ολέθριες συνέπειες για την ΕΕ

Η καγκελάριος της Γερμανίας, Angela Merkel, δήλωσε σήμερα, Τρίτη, ότι θα πιέσει κατά τη σύνοδο κορυφής της Πέμπτης, ώστε να εφαρμοστεί η συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία, όπως μεταδίδει το Reuters.

Σύμφωνα με την κ. Merkel, το εναλλακτικό σχέδιο του κλεισίματος των συνόρων θα είχε ολέθριες συνέπειες για την ΕΕ.

Συγκεκριμένα, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Benjamin Netanyahou, η καγκελάριος χαρακτήρισε «αστείο» το να αποτελούσε αντικείμενο συζήτησης της συνόδου το θέμα τον ποσοστώσεων στην κατανομή των προσφύγων στην ΕΕ, από τη στιγμή που λιγότεροι από 1.000 πρόσφυγες έχουν μετακινηθεί υπό το υφιστάμενο καθεστώς.

Αντίθετως, τόνισε ότι η σύνοδος αφορά το αν η συμφωνία της ΕΕ με την Τουρκία θα μπορούσε να αντιμετωπίσει επιτυχώς την προσφυγική κρίση στα αίτιά της, ή αν η ΕΕ θα παραδώσει τα όπλα και θα «κλείσει τα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ και τη Βουλγαρία, με όλες τις συνέπειες που θα είχε αυτό για την Ελλάδα, την ΕΕ και τη ζώνη της Σένγκεν».

Συγκεκριμένα τόνισε «θα πολεμήσω με όλες μου τις δυνάμεις την Πέμπτη και την Παρασκευή για την ατζέντα ΕΕ-Τουρκίας, που είναι ο σωστός τρόπος να αντιμετωπιστεί το ζήτημα».

Διαβάστε ακόμα: