Ν. Χαρδαλιάς: Αναμένουμε κορύφωση από μέσα μέχρι τέλη Απριλίου

Ν. Χαρδαλιάς: Αναμένουμε κορύφωση από μέσα μέχρι τέλη Απριλίου

Δεν υφίσταται κανένα περιθώριο χαλάρωσης σχετικά με τον κορονοϊό, τονίζει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Ν. Χαρδαλιάς, ο οποίος επισημαίνει ότι «τα δύσκολα είναι μπροστά» υπογραμμίζοντας ότι «σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, περιμένουμε την κορύφωση εντός του Απριλίου».

Ειδικότερα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας μίλησε τον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής για τον νέο κορονοϊό και την υγειονομική κρίση που αντιμετωπίζει η Ελλάδα.

«Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, περιμένουμε την κορύφωση εντός του Απριλίου. Από τα μέσα μέχρι τα τέλη. Ως εκ τούτου, το επόμενο διάστημα είναι ιδιαίτερα κρίσιμο και περιμένουμε την απόλυτη συμμόρφωση των πολιτών», ανέφερε, προσθέτοντας χαρακτηριστικά πως «δεν υπάρχει το παραμικρό περιθώριο χαλάρωσης. Υπενθυμίζω κάτι βασικό: ό,τι κάνουμε σήμερα καταγράφεται αριθμητικά στην επιδημία μετά από δύο εβδομάδες».

Αναφερόμενος δε σε περιπτώσεις επιπόλαιων και ανεύθυνων πολιτών που τον εξόργισαν, τόνισε ότι «δεν μπορεί κανείς ελαφρά τη καρδία να διασπά μία εθνική προσπάθεια. Δεν έχει κανείς το δικαίωμα να βάζει σε κίνδυνο τη ζωή άλλων ανθρώπων. Οι άνθρωποι εκείνοι που έλεγαν πως "έχω δουλειές" και "πάω στο χωριό μου» λειτούργησαν ανεύθυνα".

Ερωτηθείς για το ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγμή όλο αυτό το χρονικό διάστημα, ο κ. Χαρδαλιάς απάντησε πως «η μεγαλύτερη αγωνία μου είναι να αντέξει το ΕΣΥ. Για να γίνει κάτι τέτοιο πρέπει να νοσήσουν όσο το δυνατόν λιγότεροι και, σε κάθε περίπτωση, όχι ταυτόχρονα».

Ο ίδιος υπογράμμισε πως «μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν» προσθέτοντας ότι «δεν μπορούμε να εφησυχάσουμε δευτερόλεπτο. Οι επόμενες δύο εβδομάδες είναι το πρώτο κρίσιμο κρας τεστ. Το πρώτο. Το τονίζω σε κάθε τόνο, καθώς δεν πρέπει να θεωρηθεί πως η περιπέτεια στην οποία έχει μπει η πατρίδα μας θα τελειώσει σύντομα», είπε.