«Ναι» στον εμβολιασμό παιδιών από την επιδημιολόγο, Α. Λινού

«Ναι» στον εμβολιασμό παιδιών από την επιδημιολόγο, Α. Λινού

Υπέρ του εμβολιασμού παιδιών κατά του κορονοϊού τάχθηκε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού, η οποία προειδοποίησε για το ενδεχόμενο να αυξηθούν τα κρούσματα μεταξύ των ανηλίκων από το προσεχές φθινόπωρο. 

Μιλώντας στoν ΑΝΤ1, η καθηγήτρια Επιδημιολογίας σημείωσε ότι «ενώ θα έχουν εμβολιαστεί το 70% των ενηλίκων, τα παιδιά θα είναι ανεμβολίαστα». Που σημαίνει ότι θα έχουμε περισσότερα κρούσματα στα παιδιά, όπως προειδοποίησε και πρόσθεσε ότι «δεν έχουμε πάρει μέτρα για τα παιδιά που θα πάνε σχολείο από τον Σεπτέμβριο».

Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός

Για το ενδεχόμενο υποχρεωτικού εμβολιασμού, ανέφερε ότι θα πρέπει να γίνεται για ευαίσθητα επαγγέλματα. Ενώ, μιλώντας για τα προνόμια των εμβολιασμένων είπε ότι αυτό «είναι φυσική εξέλιξη», ωστόσο τόνισε ότι «το θέμα δεν είναι τα προνόμια, το ζήτημα είναι να διεκδικούμε εμβόλια».

Η Α. Λινού σημείωσε ακόμα πως θεωρεί ότι «δεν χειριζόμαστε σωστά το θέμα του εμβολιασμού» και τόνισε ότι «χρειάζονται μελέτες για να δούμε τι χρειάζεται ο κόσμος για να πειστεί να εμβολιαστεί». Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η μετάδοση του κορονοϊού θα ήταν ελάχιστη, αν είχαμε εμβολιαστεί έστω και με την μια δόση.