Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 6 μονάδων στο Brexit

Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 6 μονάδων στο Brexit

Μπροστά με έξι μονάδες έρχεται το Brexit σε νέα δημοσκόπηση της Ipsos MORI/Evening Standard, με το 53% των συμμετεχόντων να τάσσονται υπέρ της αποχώρησης και το 47% υπέρ της παραμονής στην ΕΕ.

Σημειώνεται πως στη δημοσκόπηση δεν περιλαμβανόταν απάντηση «δεν ξέρω», ενώ είναι η πρώτη φορά όπου η τηλεφωνική έρευνα της Ipsos MORI δείχνει προβάδισμα του Brexit.

Αναλυτές της Deutsche Bank σημειώνουν πως η δημοσκόπηση της Ipsos MORI ήταν από τις πιο αξιόπιστες το 2014 στο δημοψήφισμα της Σκωτίας.

Αυτή την εβδομάδα, ξεχωριστές έρευνες (Sunday Times / YouGov, ICM / Guardian και TNS) έδωσαν επίσης προβάδισμα στο Brexit. Ωστόσο, οι bookmakers διατηρούν την «πίστη» τους στην παραμονή του Ηνωμένου Βασιλείου.

Παράλληλα, οι αποδόσεις σχετικά με την πιθανότητα της Βρετανίας να ψηφίσει παραμονή στην Ευρωπαϊκή Ένωση μειώθηκαν στο 60% έπειτα από τη δημοσκόπηση της Ipsos MORI, σύμφωνα με την Betfair.

Νωρίτερα, η πιθανότητα ψήφου υπέρ της παραμονής της χώρας στην ΕΕ στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου είχε αυξηθεί στο 65% από το 62% που ήταν χθες.