Οι Bush δεν παρέχουν στήριξη στον D. Trump

Οι Bush δεν παρέχουν στήριξη στον D. Trump

Μετά τον προκριματικό κύκλο που πραγματοποιήθηκε στην Ιντιάνα προχθές και οδήγησε στην έξοδο από την προεκλογική εκστρατεία του Ted Cruz και του John Kasich, αφήνοντας ανοιχτό το πολιτικό πεδίο για το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων στον Donald Trump, οι δύο πρώην πρόεδροι της οικογένειας Bush δε θα του παρέχουν την πολιτική υποστηριξή τους.

Η οικογένεια Bush είναι γνωστή για τη στήριξη που παρέχει στους υποψήφιους προέδρους του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, καθώς είχε εκδηλώσει την υποστήριξή της στους πέντε τελευταίους προεδρικούς υποψηφίους των Ρεπουμπλικάνων.

Ο George Bush ο πρεσβύτερος, δε θα πράξει το ίδιο κατά τη φετινή προεκλογική περίοδο καθώς σύμφωνα με την εφημερίδα “The Texas Tribune,” ο γηραιός πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ έχει “συνταξιοτηθεί από την πολιτική,” σύμφωνα με δήλωση του εκπροσώπου του, Jim McGrath.

Ωστόσο, η συνταξιοδότηση θα ήταν επαρκής δικαιολογία εάν ο 91χρονος πολιτικός δεν είχε μιλήσει στις αρχές του χρόνου, υποστηρίζοντας την υποψηφιότητα του γιου του, Τζεμπ Μπους για το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων. Ο Jeb Bush αποχώρησε από τον προεκλογικό αγώνα το Φεβρουάριο.

“Επανήλθε από τη συνταξοδότηση για να κάνει ορισμένα πράγματα και να βοηθήσει τον Jeb, αλλά αυτά αποτελούν την εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα,” δήλωσε ο J. McGrath για τη στάση που θα τηρήσει ο Μπους ο πρεσβύτερος έναντι του Donald Trump.

Ο G. Bush ο πρεσβύτερος είχε λάβει ενεργό μέρος σε όλες τις προεκλογικές εκστρατείες των προεδρικών υποψηφίων του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος κατά τα τελευταία χρόνια, μεταξύ αυτών του γιου του, George W. Bush το 2000 και το 2004, του Τζον Μακέιν το 2008, αλλά και του Mitt Romney  το 2012, ενώ είχε υποστηρίξει και τον Bob Dole, το 1996.

Αναφορικά με τον George Bush, που άσκησε την προεδρία των ΗΠΑ ως ο 43ος πρόεδρος, δεν έχει σχέδια ν'' αναλάβει ενεργό δράση στη προεκλογική εκστρατεία του D. Trump ακόμη και στο επίπεδο του σχολιασμού των εξελίξεων, δήλωσε βοηθός του πρώην προέδρου των ΗΠΑ.

Ωστόσο, αντίθετα με τη στάση σιωπής που τήρησε ο πατέρας του, ο Bush Junior έχει ασκήσει κριτική για το ύφος της προεκλογικής εκστρατείας του D. Trump, τονίζοντας ότι: “το δυνατότερο άτομο σε ένα δωμάτιο, δεν είναι απαραίτητα αυτό, που φωνάζει περισσότερο.”

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμα: