Ολοκληρώθηκε το φοιτητικό συλλαλητήριο έξω από το υπουργείο Παιδείας

Ολοκληρώθηκε το φοιτητικό συλλαλητήριο έξω από το υπουργείο Παιδείας

Την αντίθεσή τους στη συγχώνευση τμημάτων, την υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση των πανεπιστημίων, αλλά και στο γεγονός ότι οι φοιτητικές εστίες καλύπτουν τις ανάγκες μικρού αριθμού φοιτητών, εξέφρασαν φοιτητές που διαδήλωσαν σήμερα έξω από το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Αντιπροσωπεία των φοιτητών συναντήθηκε με εκπροσώπους του υπουργείου, ωστόσο, όπως σημείωσαν οι φοιτητές, οι απαντήσεις που πήραν δεν ήταν πειστικές.

Οι φοιτητές είχαν στήσει στην είσοδο του υπουργείου μια σκηνή για να συμβολίσουν τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης που επικρατούν στις εστίες των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων. Ακόμη, κόλλησαν φωτογραφίες που έχουν τραβήξει οι ίδιοι από τις εστίες προκειμένου κανένας να μην αμφισβητήσει τα όσα υποστηρίζουν.

Σημειώνεται ότι το υπουργείο Παιδειας ήταν ήδη περικυκλωμένο από δυνάμεις των ΜΑΤ έπειτα από τη χθεσινή εισβολή μαθητών και φοιτητών στο γραφείο του Κώστα Γαβρόγλου, οι οποίοι μίλησαν έντονα στον υπουργό, ζητώντας του να αποχωρήσει. Ο κ. Γαβρόγλου τους εξήγησε τις αλλαγές που προωθούνται από το υπουργείο.

«Να φύγετε, λειτουργείτε εις βάρος μας», είπαν απευθυνόμενοι στον υπουργό Παιδείας: «Μας κοροϊδεύετε, μας κάνετε τον ανήξερο, θέλετε να απομαζικοποιηθούν τα πανεπιστήμια», «διαλύονται τα πτυχία μας, θα δουλεύουμε σερβιτόροι με πτυχία», φώναξαν στον υπουργό.

Μαθητές και φοιτητές αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους. Συγκεκριμένα, οι μαθητές έδωσαν ραντεβού τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου και οι φοιτητές την Πέμπτη 1η Νοεμβρίου, στα Προπύλαια.

Οι διαμαρτυρόμενοι υποστήριζαν πως οι αλλαγές που σχεδιάζονται αποκλείουν τους μαθητές από την ουσιαστική γνώση εντατικοποιούν το πρόγραμμά τους και δεν τους αφήνουν περιθώριο επιλογής αφού όσοι επιλέξουν να δώσουν Πανελλαδικές εξετάσεις θα ακολουθήσουν το δρόμο του διπλού άγχους λόγω των διπλών εξετάσεων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ