«Πυρά» μεταξύ ΠΟΕΔΗΝ και Νοσοκομείου Άρτας για τη διακοπή των χειρουργείων

«Πυρά» μεταξύ ΠΟΕΔΗΝ και Νοσοκομείου Άρτας για τη διακοπή των χειρουργείων

Η ΠΟΕΔΗΝ με ανοιχτή επιστολή της κάνει λόγο για διακοπή των χειρουργικών επεμβάσεων λόγω έλλειψης σχετικών πιστώσεων. Για υπερτροφικό εγώ και κυνήγι μαγισσών κατηγορεί η διοίκηση του Νοσοκομείου τον Πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ.

Η κόντρα μεταξύ της ΠΟΕΔΗΝ με τη διοίκηση του Νοσοκομείου Άρτας ξεκίνησε όταν η Ομοσπονδία κάλεσε με ανοιχτή επιστολή της τον πρωθυπουργό να επισκεφθεί το νοσοκομείο για να για να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ασθενείς, γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό. «Θα διαπιστώσετε πόσο ευτυχισμένοι και χαρούμενοι είναι» αναφέρει χαρακτηριστικά η ΠΟΕΔΗΝ, καταγγέλλοντας ότι εξαιτίας περιορισμένων πιστώσεων έχουν διακοπεί οι χειρουργικές επεμβάσεις τουλάχιστον έως τις 15 Σεπτεμβρίου.

Έντονη ήταν η αντίδραση του Διοικητή του Νοσοκομείου Άρτας, Βασίλειου Μπαλάσκα, ο οποίος με μία αιχμηρή ανακοίνωση κατηγορεί τον Πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, ότι επέλεξε μια ανοιχτή επιστολή για να βρεθεί στο προσκήνιο, ικανοποιώντας έτσι το υπερτροφικό εγώ του και, ταυτόχρονα, συκοφαντώντας τη δημόσια υγεία και τους λειτουργούς της, για τους συνήθεις μικροκομματικούς σκοπούς, που όλος ο υγειονομικός κόσμος γνωρίζει.

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Άρτας τονίζει ότι η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας αποφάσισε να διακόψει για λίγες ημέρες τη λειτουργία των τακτικών χειρουργείων Ορθοπεδικών-Νευροχειρουργικών, για τα περιστατικά, δηλαδή, που δεν απειλείται η υγεία τους, προκειμένου το Νοσοκομείο να λειτουργήσει αποτελεσματικά και ταχύτατα, όπως ακριβώς επιτάσσει ο χαρακτήρας των έκτακτων περιστατικών, λόγω των αυξημένων αναγκών από την αύξηση του πληθυσμού εξαιτίας των καλοκαιρινών διακοπών.