Σε αναμονή της βαλλιστικής η ΕΛΑΣ για την επίθεση στο ΠΑΣΟΚ - Ποιες οργανώσεις «βλέπει»

Σε αναμονή της βαλλιστικής η ΕΛΑΣ για την επίθεση στο ΠΑΣΟΚ - Ποιες οργανώσεις «βλέπει»

Τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης στις βολίδες και στους κάλυκες που περισυνελέγησαν από τον τόπο της ένοπλης επίθεσης στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, και ειδικότερα εναντίον των δύο αστυνομικών φρουρών της διμοιρίας των ΜΑΤ, αναμένονται από στιγμή σε στιγμή, από τα εγκληματολογικά εργαστήρια, προκειμένου να διευκρινιστεί αν το όπλο έχει χρησιμοποιηθεί και σε άλλη επίθεση.

Ωστόσο, σύμφωνα με πηγές της ΕΛΑΣ, οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας εξετάζουν ως πολύ πιθανό να πρόκειται για την «Οργάνωση Επαναστατικής Αυτοάμυνας», η οποία έχει χτυπήσει άλλες δύο φορές στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

Το χτεσινό χτύπημα, όπως λένε αρμόδιοι αξιωματικοί, έχει ομοιότητες με την επίθεση στον ίδιο στόχο στις 10 Ιανουαρίου 2017, περίπου μια εβδομάδα μετά τη σύλληψη της Πόλας Ρούπα, γι'' αυτό εκτιμάται ότι δεν αποκλείεται να έχει σχέση η χτεσινή επίθεση με την πρόσφατη σύλληψη του 29χρονου στην πλατεία Αττικής.

Μέλη της ίδιας οργάνωσης έχουν πυροβολήσει και πάλι εναντίον των γραφείων του ΠΑΣΟΚ, πριν από τις ευρωεκλογές του 2014. Η οργάνωση έχει αναλάβει επίσης την ευθύνη για τις επιθέσεις εναντίον της πρεσβείας του Μεξικού και -με χειροβομβίδα- στη γαλλική πρεσβεία, όπου τραυματίστηκε ελαφρά ο αστυνομικός φρουρός, τον Αύγουστο και τον Νοέμβριο του 2016, αντίστοιχα.

Υπενθυμίζεται ότι χτες το βράδυ, λίγο πριν από τις 20.00, άγνωστος πυροβόλησε εναντίον των αστυνομικών που βρίσκονταν στην οδό Χαριλάου Τρικούπη, με μεγάλο όπλο, πιθανόν Καλάσνικοφ, από τη γωνία Ζωοδόχου Πηγής και Μεταξά, όπου βρέθηκαν και τρεις κάλυκες.

Μάλιστα σύμφωνα με τους αρμόδιους αξιωματικούς από καθαρή τύχη δεν υπήρξαν θύματα, καθώς ο αστυνομικός φρουρός της διμοιρίας, είδε τον ένοπλο να σημαδεύει προς το μέρος του και φώναξε στους συναδέλφους του να καλυφθούν, ενώ ταυτόχρονα έπεσε στο έδαφος.

Μία από τις σφαίρες διαπέρασε το κολωνάκι ενός σήματος της Τροχαίας, κοντά στον έναν αστυνομικό, μία άλλη χτύπησε σε κολώνα της ΔΕΗ, ενώ το τρίτο βλήμα, μετά από εξοστρακισμό καρφώθηκε στον τοίχο καταστήματος δίπλα στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.Σημειώνεται πως στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ τη στιγμή του περιστατικού βρίσκονταν περίπου 30 άτομα.

Ο δράστης διέφυγε με άγνωστο μέσο, αλλά εξετάζεται να χρησιμοποίησε μοτοσικλέτα που οδηγούσε συνεργός του.

Αντιδράσεις κομμάτων

Το γεγονός ότι έχει ενημερώσει κατ''επανάληψη τόσο τον πρωθυπουργό όσο και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη για την έκρηξη της ανομίας στην περιοχή των Εξαρχείων αποκάλυψε σε δηλώσεις της η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Φώφη Γεννηματά στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ. Σύμφωνα με την κ. Γεννηματά, η απάντησή τους περιορίστηκε σε διαβεβαιώσεις χωρίς να γίνει λόγος σε συγκεκριμένο σχέδιο.

Η κ. Γεννηματά κατήγγειλε ότι τα Εξάρχεια παραμένουν άβατο με την ανοχή της Κυβέρνησης.

Τρεις μόλις μέρες, αφότου η Νέα Δημοκρατία ανέδειξε το πρόβλημα της ανομίας, άγνωστοι με Καλάσνικοφ πυροβόλησαν τους αστυνομικούς έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ» τονίζει μεταξύ άλλων η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωσή της.

«Τα υβριστικά και συκοφαντικά σόου του κ. Τσίπρα στην Βουλή δεν μπορούν να κρύψουν το μέγεθος του προβλήματος που ο ίδιος έχει προκαλέσει. Η αποψινή επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ δεν είναι fake news, αλλά σφαίρες κατά της Δημοκρατίας» καταλήγει η ανακοίνωση.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Ενέργειες τέτοιου είδους στρέφονται ενάντια στη δημοκρατία και βρίσκουν όλους τους πολίτες απέναντι», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ για την επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

«Δεν θα ανεχτούμε από κανέναν να θέτει σε κίνδυνο τις ζωές αστυνομικών και πολιτών», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, από την Κρήτη όπου βρισκόταν.

«Γίνονται όλες οι αναγκαίες ενέργειες για να εντοπιστούν, τόσο οι δράστες όσο και όποιοι πιθανόν κρύβονται από πίσω», δήλωσε ο κ. Τόσκας και συμπλήρωσε: «Δεν θα ανεχτούμε από κανέναν να θέτει σε κίνδυνο τις ζωές των ανθρώπων της αστυνομίας και των απλών πολιτών».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ