Θ. Θεοχαρόπουλος: Οι θεσμοί έχουν ιδεολογικές εμμονές αλλά και ο κ. Τσίπρας τις αναζωπυρώνει

Θ. Θεοχαρόπουλος: Οι θεσμοί έχουν ιδεολογικές εμμονές αλλά και ο κ. Τσίπρας τις αναζωπυρώνει

Αν έπρεπε να βάλουμε έναν τίτλο σε όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες, αυτός θα ήταν «στο ίδιο έργο θεατές», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, μιλώντας στην Ολομέλεια. «Η αλήθεια είναι ότι οι θεσμοί έχουν ιδεολογικές εμμονές, αλλά και ο κ. Τσίπρας κάνει τα πάντα, όχι μόνο για να τις ανατροφοδοτεί, αλλά και για να τις αναζωπυρώνει», είπε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος και κατήγγειλε αμφιταλαντεύσεις και ασυνέπεια λόγων και πράξεων, αντί για μια ξεκάθαρη στρατηγική και μεταρρυθμίσεις σε προοδευτικό πλαίσιο.

«Ακούσαμε τον υπουργό Δικαιοσύνης να αναφέρεται και πάλι σε 13η σύνταξη, ενώ χθες, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έλεγαν “δεν μιλήσαμε ποτέ για 13η σύνταξη”. Αποφασίστε. Έχουμε πει ξεκάθαρα ότι το επιπρόσθετο ποσό του στόχου του πρωτογενούς πλεονάσματος, μπορεί να δίδεται σε κοινωνικές αναπτυξιακές δράσεις και επενδυτικές δράσεις και για ανέργους και για συνταξιούχους, αλλά με σχέδιο, χωρίς λαϊκισμούς και ψέματα», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρόσθεσε ότι αυτό που ψηφίστηκε «είναι ένα μικρό βοήθημα προς τους χαμηλοσυνταξιούχους, το οποίο κινδυνεύουν να χάσουν και αυτό εξαιτίας του κ. Σόιμπλε και του κ. Τσίπρα και εξαιτίας των ιδεολογικών εμμονών του κ. Σόιμπλε και της διαπραγματευτικής αδυναμίας του κ. Τσίπρα».

Ο κ. Θεοχαρόπουλος σχολίασε ότι η υπεραπόδοση εσόδων είναι αποτέλεσμα φορομπηχτικής πολιτικής και όχι μιας συγκροτημένης αναπτυξιακής πολιτικής και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων ή μιας πολιτικής που θα αντιμετωπίζει το λαθρεμπόριο καυσίμων.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε και τις αναφορές του υπουργού Δικαιοσύνης για τη θετική στάση των Ευρωπαίων σοσιαλιστών έναντι του Αλέξη Τσίπρα.

«Λέγατε για Ολαντρέου, κατηγορείτε ακόμη και σήμερα την σοσιαλδημοκρατία για διάφορα, το παίζετε εκτός ενδοτικοί σε όλα και εντός το παίζετε ριζοσπάστες. Επιλέξτε, να μην λέτε άλλα στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, διαφορετικά εδώ και διαφορετικά στο εξωτερικό», είπε ο κ. Θεοχαρόπουλος και πρόσθεσε ότι οι Ευρωπαίοι σοσιαλιστές τη χώρα στηρίζουν και την στήριξαν και όταν η διαπραγμάτευση της σημερινής κυβέρνησης παραλίγο να θέσει τη χώρα εκτός. «Εκείνο που κάνουμε μαζί με τους Ευρωπαίους σοσιαλδημοκράτες στο εξωτερικό, είναι να προσπαθούμε να ανατρέψουμε τα αδιέξοδα της πολιτικής σας», είπε ο κ. Θεοχαρόπουλος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ