Θ. Θεοχαρόπουλος: Schaeuble και Τσίπρας οδηγούν τη χώρα σε αδιέξοδο

Θ. Θεοχαρόπουλος: Schaeuble και Τσίπρας οδηγούν τη χώρα σε αδιέξοδο

Photo by Sooc

ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, Δημοκρατική Συμπαράταξη, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, Ποτάμι θα μπορούσαν να στηρίξουν μια κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης με πρόσωπα όχι κατ/ ανάγκη στελέχη τους, αλλά ευρείας αποδοχής που θα βγάλουν τη χώρα από το σημερινό αδιέξοδο, ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης NORTH 98, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επιτέθηκε κατά της κυβέρνησης για το γεγονός ότι δεν ολοκληρώνεται η διαπραγμάτευση και αυτό έχει ως αποτέλεσμα συνεχώς και νέα μέτρα. Schaeuble και Τσίπρας οδηγούν τη χώρα σε αδιέξοδο, χρειάζεται μια νέα πολιτική, όσο δεν κλείνει η διαπραγμάτευση η χώρα δεν θα έχει χρήματα σε λίγο, σημείωσε και ζήτησε κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης, όπως είπε, με πρόσωπα ευρείας αποδοχής με άλλον πρωθυπουργό εκτός του κ. Τσίπρα που ευθύνεται για τα σημερινά αδιέξοδα με πρόσωπα τεχνοκράτες ή πολιτικούς. Αυτό θα μπορούσε να γίνει είτε σε μια συμφωνία εθνικής συνεννόησης τώρα, είτε θα το επιβάλει ο ελληνικός λαός μέσα από τις εκλογές.

Διερωτήθηκε ακόμη ο κ. Θεοχαρόπουλος για το αν η χώρα πηγαίνει μπροστά ή αντιμετωπίζονται μεγάλα προβλήματα από τον διχαστικό τεχνικό δίπολο ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για το αν πήγε ο πρωθυπουργός στο Παρίσι με το αεροσκάφος ή για τα φορολογικά θέματα του κ. Μητσοτάκη. Έτσι θα συζητάμε για τη χώρα με αυτούς τους όρους, διερωτήθηκε.

Τέλος ο κ. Θεοχαρόπουλος εμφανίστηκε ανήσυχος από την έως τώρα πολιτική του αμερικανού προέδρου Δ. Trump ενώ χαρακτήρισε ελπιδοφόρο το γεγονός πως ο κ. Schulz έχει την προτίμηση όπως φαίνεται των γερμανών ψηφοφόρων σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις έναντι της κ. Merkel.

Πηγή: iefimerida.gr