Υπέρ της αναδοχής τέκνων από ομόφυλα ζευγάρια Ντ. Μπακογιάννη και Ευ. Βενιζέλος

Υπέρ της αναδοχής τέκνων από ομόφυλα ζευγάρια Ντ. Μπακογιάννη και Ευ. Βενιζέλος

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Θέση υπέρ της αναδοχής τέκνων από ομόφυλα ζευγάρια πήρε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, την ώρα που αρκετοί στην Δημοκρατική Συμπαράταξης εμφανίζονται αντίθετοι με τη διάταξη και ετοιμάζονται να καταψηφίσουν.

Την ίδια στιγμή, η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη ξεκαθάρισε ότι θα στηρίξει τη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης, παρά το γεγονός ότι η αξιωματική αντιπολίτευση ήδη έχει τοποθετηθεί αρνητικά.

«Αφού ο νόμος προβλέπει σύμφωνο συμβίωσης για αναδοχή, δεν μπορεί να υπάρξει διάκριση μεταξύ ετερόφυλων και ομόφυλων. Θα εξεταστούν ισότιμα από κοινωνική υπηρεσία και τη δικαιοσύνη. Η νομολογία προβλέπει ότι τα κράτη-μέλη δεν έχουν υποχρέωση να προβλέψουν και γάμο. Ο αποκλεισμός από υπόθεση υιοθεσίας ομοφυλόφιλης γυναίκας, παραβιάζει άρθρα της Σύμβασης. Ο αποκλεισμός διαζευγμένου πατέρα που είναι ομοφυλόφιλος από επαφή με κόρη του, παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η προστασία των  δικαιωμάτων, ο σεβασμός της  νομολογίας πρέπει να είναι η γραμμή μας. Δεν πρέπει να γινόμαστε θύματα κοινωνικής και επικοινωνιακής υποκρισίας. Φυσικό τέκνο δικαιούνται να αποκτήσουν και ομοφυλόφιλα άτομα. Σέβομαι απολύτως την  ηθική ατομική και χριστιανική της  Ορθόδοξης Εκκλησίας, αλλά νομοθετούμε αλλιώς ως Πολιτεία»,  είπε ο κ. Βενιζέλος, μιλώντας στη Βουλή.

Από την πλευρά της η Ντόρα Μπακογιάννη συμμερίστηκε την άποψη Βενιζέλου και σημείωσε: «Όλοι μας θα έχουμε μια υποχρέωση σε βάθος ενημέρωσης της κοινωνίας για το τι πραγματικά λέμε. Στην κοινωνία υπάρχει αντίληψη ενός μέρους του ζητήματος».