Ρ. Δούρου: Δεν πλήττουν εμένα, αλλά τη Δημοκρατία

Ρ. Δούρου: Δεν πλήττουν εμένα, αλλά τη Δημοκρατία

Στην εκτίμηση ότι η κριτική που της ασκείται για τους 99 νεκρούς στο Μάτι αποσκοπεί στην πολιτική εξόντωσή της και ότι τελικά δεν πλήττει ένα πρόσωπο αλλά την ίδια τη Δημοκρατία, προχώρησε η Περιφερειάρχης Αττικής.

Σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Ρένα Δούρου μίλησε για αυτονόητη και σκληρή κριτική, όμως αυτό δεν πρέπει να ταυτίζεται με την κατασυκοφάντηση, «μέχρι του σημείου να χρησιμοποιούν την εθνική τραγωδία στην Ανατολική Αττική ως εργαλείο πολιτικής εξόντωσης». Μάλιστα πρόσθεσε πως «όλα αυτά είναι παιχνίδια ορισμένων, που όμως δεν πλήττουν ένα πρόσωπο αλλά τη Δημοκρατία».

«Όταν κάποιος κατέχει ένα πολιτικό αξίωμα, μια δημόσια θέση, είναι αυτονόητο και απολύτως αποδεκτό στο πλαίσιο και της λογοδοσίας απέναντι στους πολίτες, να δέχεται κριτική, σκληρή κριτική, ακόμη και με τα χαρακτηριστικά της στοχοποίησης. Όμως αυτό δεν πρέπει να ταυτίζεται με την παραπληροφόρηση και την κατασυκοφάντηση. Φθάνοντας μέχρι του σημείου να χρησιμοποιούν την εθνική τραγωδία στην Ανατολική Αττική ως εργαλείο πολιτικής εξόντωσης. Όλα αυτά είναι παιχνίδια ορισμένων, που όμως δεν πλήττουν ένα πρόσωπο αλλά τη Δημοκρατία», τόνισε χαρακτηριστικά η Ρ. Δούρου.

Η Ρένα Δούρου επεσήμανε πως οι αντίπαλοί της δεν είναι τα πρόσωπα αλλά οι πολιτικές και συγκεκριμένα εκείνες που μας οδήγησαν στη χρεοκοπία σε όλα τα επίπεδα. «Που κατέστρεψαν θεσμούς, κοινωνίες, κράτη, και που σήμερα, με περισσή αυθάδεια, θεωρώντας προφανώς ότι έχουμε μνήμη χρυσόψαρου, επιχειρούν να επανέλθουν στα πράγματα». Από εκεί και πέρα, «οι πολίτες κάνουν τις επιλογές τους. Αν θέλουν αιρετούς - σχολιαστές στα ΜΜΕ ή αν θέλουν αιρετούς - εργάτες της Αυτοδιοίκησης», σημειώνει. Ενώ κάνοντας τον, αναλυτικό, απολογισμό της η περιφερειάρχης Αττικής, διευκρινίζει ότι «φυσικά δεν είναι αρκετά. Αλλά είναι η αρχή που τα αλλάζει όλα. Με μετρήσιμο, χειροπιαστό τρόπο».

Ερωτηθείσα από το Πρακτορείο για την παραίτηση Κοτζιά, η Ρ. Δούρου εξέφρασε τη βεβαιότητά της ότι «προτεραιότητα αυτής της κυβέρνησης είναι η συνέχιση της γραμμής που έχει χαραχθεί για μια ανεξάρτητη, πολυεπίπεδη και ενεργητική εξωτερική πολιτική» ενώ χαρακτηρίζει τη θετική ψήφο της Βουλής της πΓΔΜ ως την «αρχή του τέλους μιας διαμάχης που δηλητηρίαζε όχι μόνο τις σχέσεις των δύο χωρών αλλά επηρέαζε αρνητικά συνολικά την περιοχή των Βαλκανίων».